REKOM

Tilskuddsordningen for lokal kompetanseutvikling gir støtte til kollektiv kompetanseutvikling for personalet i barnehagen. Retningslinjene for ordningen trådte i kraft i januar 2021 og omfatter følgende ordninger: 

• Regional ordning for kompetanseutvikling i barnehage (REKOM)

• Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i grunnskole og videregående skole 

• Kompetanseløftet for spesialpedagogikk og inkluderende praksis

Tilskuddsordningen skal bidra til å øke kompetansen og kvaliteten i barnehager, grunnskoler og videregående skoler, i kommuner og fylkeskommuner og hos universiteter og høyskoler. 

 

 REKOM skal stimulere til godt samarbeid mellom barnehagemyndighetene, barnehageeiere, universiteter og høgskoler (kompetansenettverk). Statsforvalteren har en viktig rolle med å legge til rette for samarbeid mellom aktørene. Udir tildeler midler til Statsforvalteren som fordeler midlene ut fra en plan som fylkets samarbeidsforum har blitt enige om. Midlene skal brukes i tråd med Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver og den nasjonale kompetansestrategien «Kompetanse for fremtidens barnehage».

  • Samarbeidsforum Trøndelagble etablert i 2019 og består av representanter for de ti kompetansenettverkene i fylket samt UH, PBL, Fagforbundet, Utdanningsforbundet og KS.
  • I Kompetansenettverk Fosen deltar barnehagemyndighetene/eierne fra alle kommunene. I tillegg representerer Veronica Zandany (Solblomsten Steinerbarnehage) og Janne L. Aanonli (Steinvegen barnehage) de private barnehageeierne på Fosen. Utviklingsveilederen er også en del av vårt kompetansenettverk, og representerer Fosen i Samarbeidsforum for Trøndelag. Leder for kompetansenettverket er Anne Murvold Risvik (barnehagemydighet i Ørland kommune).
 
 

Kompetansenettverket har vedtatt en felles kompetanseplan for barnehagene i Fosenregionen for perioden 2021 – 2024. Planen skal legge til rette for barnehagebasert kompetanseutvikling i alle barnehagene på Fosen, blant annet gjennom tiltaket «Tett på» (se egen plan). 

Langsiktig kompetanseplan for barnehagene i Fosenregionen, 2021 – 2024

Plan for tiltaket «Tett på barnehagene i Fosenregionen, 2022 – 2024»

 

Om BAKOM-prosjektet 2016 – 2019

I 2019 avsluttet barnehagene BAKOM-prosjektet. Dette prosjektet hadde som hovedmål å styrke ledelse av barnehagebasert kompetanseutvikling, og ble gjennomført i samarbeid med Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning. Som en sluttevaluering av prosjektet ble det laget en film.

Filmen oppsummerer viktige innsatspunkter og erfaringer gjennom prosjektet, og peker også fremover i hvordan barnehagene i Fosenregionen fortsetter utviklingsarbeidet innenfor den regionale ordningen for kompetanseutvikling. 

Fosenregionen

Kontakt oss

Gøril Dønheim-Nilsen