Historiske opplevelser

- et Norge i miniatyr

Finn din opplevelse

Opplev Fosenregionens rike historie gjennom gamle festninger, museer og kulturarvsteder som avslører regionens unike fortid.

Austråttborgen er en europeisk kulturskatt og en perle i Trøndelag. Borgen ligger vakkert og strategisk til ved innløpet av Trondheimsfjorden. Her har det bodd både sterke vikinghøvdinger og medlemmer av den høyeste adel i Norge.
Museet Kystens Arv er et av landets fineste museer, med eget aktivt båtbyggeri, historisk rosehage, og en av landets største samlinger med klinkbygde råseglbåter. Museet tar vare på de edleste av kystfolkets tradisjoner: håndverket, historiene og samarbeidet.
Fyret står på Sønnaholmen, nær bygda Sætervik og er med på å markere sørenden av det åpne havområdet Folda. Fyret ble opprettet i 1917, og ble okkupert under 2. verdenskrig av tyske styrker. Fyret har kulehull etter okkupasjonen. Fyret kan bookes for overnatting.
Fredmoen er en engelsk lakselordstue i Åfjord. Fredmoen ble i 1989 kjøpt av foreningen Fredmoens Venner, og er en del av Åfjordsmuseet.
Hysnes militære museum holder til i den gamle kommandoplassen på Hysnes Fort, Hasselvika. Her fortelles historien om forsvarets tilstedeværelse gjennom 107 år.
Uthaugsgården er et autentisk, kulturhistorisk museum. Uthaugsgården ble bygd av eieren ca. 1740.  Det ble  etablert som handelssted i 1859, og det kom lov om rett til å drive fast handelssted fra 1869.
Dette er den tredje kirka som står på omtrent samme sted på Hindrem. Stavkirka leies ut til vielser, dåp, begravelser og andre arrangement som passer i ei kirke. Besøk i kirka avtales på tlf. 95821376.
Austrått fort i Ørland, ble bygget av tyske okkupasjonsstyrker under andre verdenskrig. Dette er i dag det eneste gjenværende trippeltårn av sitt slag i verden.
Rein er knyttet til kjente kongsnavn i historien om Norge, som kong Olav Kyrre, kong Inge Bårdsson og hertug Skule Bårdsson. Da hertug Skule ble alvorlig syk i 1226, lovet han å etablere et kloster på kongsgården Rein hvis han ble frisk. Han holdt løftet sitt.
Bryggerekka i Råkvåg skal være den største samlinga av sildebrygger utenom byer i Norge. Flere av bryggene ble bygd på slutten av 1800-tallet. Da sildefisket var på topp i 1920-30 årene, var bryggene i Råkvåg et livlig sentrum for fiske og sjørettet næringsvirksomhet.

Opplev Fosenregionen

Reiseinformasjon

Det er mange ulike måter å komme seg til Fosenregionen. Fosen er en halvøy i Trøndelag med flere innfartsveier, to fergeforbindelser, direktefly fra Oslo og hurtigbåtforbindelse fra Trondheim. 

Visit Fosen

Kontakt Knut Johan