Aktiviteter

- et Norge i miniatyr

Finn din opplevelse

Opplev spennende aktiviteter som tar deg med på en reise gjennom regionens naturskjønnhet og kultur. Uansett om du foretrekker turer i vakre landskap, kulturelle opplevelser eller adrenalinfylte aktiviteter, har Fosen noe for enhver smak.

Fosen Via Ferrata åpnet juni 2021 og byr på en luftig, adrenalinfylt og heftig klatresti opp fjellet Mælanakken i Åfjord sentrum. Turen er totalt 4 km og turen tar i gjennomsnitt 2,5 – 4 timer.
Opplev lakseoppdrett i tett samspill med natur og naturkrefter i Stoksund. See Salmon tar dere med båt ut til oppdrettsmerdene og viser et lakseoppdrettsanlegg i full drift. Booking av båttur skjer minimum 2 dager i forveien.
Fra butikken på Bessaker og opp til fjelltoppen Vettan, hvor det var stasjonert tyskere under andre verdenskrig, er det nå bygd en fantastisk tretrapp med nesten 1000 trinn. Her får du en fin og lett tur til en liten fjelltopp, og du har nydelig utsiktfra første til siste trinn på toppen 145 meter over havet. God tur!
Bli forbløffet over de mektige spekkhoggerne på åpent hav. Se hjort og elg i naturen. Opplev eventyret med havfiske! Bo i hus med høy komfort.
Det er i dag ni nasjonale sykkelruter. Rutene er innom 14 av de 18 nasjonale turistveiene og gjør det mulig å sykle fra by til by på lavtrafikkerte veier på langs og tvers i Norge. Siden flere av rutene møter hverandre, kan du også planlegge rundturer.
Vi i Arctic Buss AS ønsker å ta deg med på tur – og vi ønsker å gi deg de unike turopplevelsene.
Kystpilegrimsleia er den nyeste av pilegrimsledene i Norge, og den mest unike siden den går hovedsaklig til sjøs!
Båtturer med oss gir spennende opplevelser fra Trøndelags kystlandskap. Med skjærgård og lune fjorder, kan du på få kilometer nå lyngheier, bratte fjell og daler.
Naturen på Fosen er en gave til alle som vet å sette pris på inntrykkene som møter deg i dette vakra havlandet. Landskapet appelerer ikke bare til øyet, men også lyd, lukt, og smak av fjord og fjell gir sterke opplevelser. Her har vi samlet noen av Fosens vakreste turer.
Gården Nigårdstunet ligger idyllisk skjermet til i Sør- Modalen i Indre Fosen kommune. Her er naturen rett utenfor døren med mange fine turmuligheter og opplevelser.
Munkstigen er hele 950 meter lang og turen tar i gjennomsnitt ca. 3-5 timer. Fjellet Munken fikk navnet fordi det ligger i forlengelsen av aksen mellom Nidarosdomen, Munkegata og Munkholmen.
Opplev våtmarksområdene i Ørland. Ørland er viktige rasteplasser for trekkfugler. Grandefjæra naturreservat er spesielt tilrettelagt for fuglekikking, med utkikkspunkter på Grande, Hoøya og Rønsholmen.
Vigtil Islandshester tilbyr ridning på islandshest i Leksvik og Rissa, i Indre Fosen. De tilbyr også enkelttimer, turridning og ridekurs.
Fosenregionen byr på mange flotte fjellturer. Se et utvalg på ut.no sine sider.

Opplev Fosenregionen

Reiseinformasjon

Det er mange ulike måter å komme seg til Fosenregionen. Fosen er en halvøy i Trøndelag med flere innfartsveier, to fergeforbindelser, direktefly fra Oslo og hurtigbåtforbindelse fra Trondheim. 

Visit Fosen

Kontakt Knut Johan