Naturopplevelser

- et Norge i miniatyr

Finn din opplevelse

Utforsk Fosenregionens uberørte naturlandskap, fra majestetiske fjorder til fjelltopper med spektakulær utsikt. Her venter enestående naturopplevelser som vil begeistre deg.

Fyret står på Sønnaholmen, nær bygda Sætervik og er med på å markere sørenden av det åpne havområdet Folda. Fyret ble opprettet i 1917, og ble okkupert under 2. verdenskrig av tyske styrker. Fyret har kulehull etter okkupasjonen. Fyret kan bookes for overnatting.
Opplev våtmarksområdene i Ørland. Ørland er viktige rasteplasser for trekkfugler. Grandefjæra naturreservat er spesielt tilrettelagt for fuglekikking, med utkikkspunkter på Grande, Hoøya og Rønsholmen.
Fredsengelen i Vallersund ligger oppå Nesavarden, og er den eneste i Norge. Engelen er skapt av den svenske kunsteren Lehna Edwall. Tilsvarende engler finnes i Mali, Russaland, Hawaii mm.
Leksvik seterlag består av sju setre, hvor flere har åpen sesong på sommeren. Laget sitt formål er å ta vare på seterkulturen i ett langsiktig perspektiv gjennom aktiv bruk av setrene i tråd med lokal kunnskap fra fortid og samtid.
Harbakhula er en naturlig grotte i Harbakfjellet i Åfjord kommune i Trøndelag. Hulen er den største i landsdelen og er 30–40 m høy og 130–140 m dyp. herregårdspark for Austråttborgen.
Halvikhula er Nord Europas største grotte, og er så stor at den kan romme hele Nidarosdomen. Hulen er flere hundre meter lang med flere trange ganger, og mindre huler. Bunnen er fylt med sand. Enkleste tilkomst er med båt.
Fosen har flere steder som er godt egnet for buldring. Både Harbak i Åfjord og Vingsand i Osen har flere ganger blitt omtalt som de beste buldrefeltene i Norge.
Austråttlunden er et landskapsvernområde på 715 dekar, med en 3 km lang rundløype. Lunden har en historie som jaktområde og herregårdspark for Austråttborgen.
Fra butikken på Bessaker og opp til fjelltoppen Vettan, hvor det var stasjonert tyskere under andre verdenskrig, er det nå bygd en fantastisk tretrapp med nesten 1000 trinn. Her får du en fin og lett tur til en liten fjelltopp, og du har nydelig utsiktfra første til siste trinn på toppen 145 meter over havet. God tur!

Opplev Fosenregionen

Fjellturer

Fosenregionen byr på mange flotte fjellturer. Se et utvalg på ut.no sine sider.

Visit Fosen

Kontakt Knut Johan