Dockingstation

Dockingstasjonen er et prosjekt hvor Kim har samarbeidet med masterstudent Jakob Odenwald og Maritime Robotics. Båten kan legge til kai og fortøye automatisk. Den kan også lade og overføre data. Dette prosjektet er et viktig steg på veien til å utføre autonom varetransport, hvor vi får testet mange av funksjonene sikkert i liten skala før vi tar i bruk større båter. 

Vi var tilstede under kystkulturdagene i Lysøysundet og NTNU Ocean week hvor vi demonstrerte autodocking for publikum (se bilder under). Spesiell takk til vår utviklingsleder Torun Bakken, og den lokale bedriften  Scanbio Ingredients AS for for utrolig god hjelp under kystkulturdagene.

Autoship Fosen har planer om å gjennomføre pilot-testing av transportsystemet i 2024, og er på utkikk etter lokale partnere som er interessert i å være med på denne spennende reisen. Enten du er en teknisk samarbeidspartner, eller en brukerpartner interessert i transport av en spesifikk type gods mellom Trondheim og vår region, vil vi gjerne høre fra deg! La oss sammen skape innovative transportløsninger for Fosenregionen og styrke dens bærekraft og vekst!
Følg oss også på Youtube

Del: