Naturopplevelser

- et Norge i miniatyr

Finn din opplevelse

Utforsk Fosenregionens uberørte naturlandskap, fra majestetiske fjorder til fjelltopper med spektakulær utsikt. Her venter enestående naturopplevelser som vil begeistre deg.

Harbakhula er en naturlig grotte i Harbakfjellet i Åfjord kommune i Trøndelag. Hulen er den største i landsdelen og er 30–40 m høy og 130–140 m dyp. herregårdspark for Austråttborgen.
Opplev våtmarksområdene i Ørland. Ørland er viktige rasteplasser for trekkfugler. Grandefjæra naturreservat er spesielt tilrettelagt for fuglekikking, med utkikkspunkter på Grande, Hoøya og Rønsholmen.
Fredsengelen i Vallersund ligger oppå Nesavarden, og er den eneste i Norge. Engelen er skapt av den svenske kunsteren Lehna Edwall. Tilsvarende engler finnes i Mali, Russaland, Hawaii mm.
Fyret står på Sønnaholmen, nær bygda Sætervik og er med på å markere sørenden av det åpne havområdet Folda. Fyret ble opprettet i 1917, og ble okkupert under 2. verdenskrig av tyske styrker. Fyret har kulehull etter okkupasjonen. Fyret kan bookes for overnatting.
Austråttlunden er et landskapsvernområde på 715 dekar, med en 3 km lang rundløype. Lunden har en historie som jaktområde og herregårdspark for Austråttborgen.
Fosen har flere steder som er godt egnet for buldring. Både Harbak i Åfjord og Vingsand i Osen har flere ganger blitt omtalt som de beste buldrefeltene i Norge.
Leksvik seterlag består av sju setre, hvor flere har åpen sesong på sommeren. Laget sitt formål er å ta vare på seterkulturen i ett langsiktig perspektiv gjennom aktiv bruk av setrene i tråd med lokal kunnskap fra fortid og samtid.
Halvikhula er Nord Europas største grotte, og er så stor at den kan romme hele Nidarosdomen. Hulen er flere hundre meter lang med flere trange ganger, og mindre huler. Bunnen er fylt med sand. Enkleste tilkomst er med båt.

Opplev Fosenregionen

Fjellturer

Fosenregionen byr på mange flotte fjellturer. Se et utvalg på ut.no sine sider.

Fosenregionen

Kontakt oss

Torun er utviklingsleder for Fosenregionen og jobber med regional samfunnsutvikling.