Velkommen til publikumsteltet Sulten! Her kan du nyte ekte smaker fra Fosen mens du heier fram verdens beste skiløpere. Vi tilbyr et spennende utvalg av lokalprodusert mat og drikke fra regionen, laget med kjærlighet og de beste råvarene Fosen har å by på.
6. mars feirer vi Fosen sin dag i teltet! Kom innom og opplev en smaksreise gjennom tradisjonelle og moderne retter fra Fosen. Du kan møte produsenter, lære mer om Fosens stolte mattradisjoner og bli kjent med alt det fantastiske som kommer fra dette unike området.
Gjør Ski-VM til en smaksfest – vi sees i teltet Sulten!
La smakene fra Fosen forføre deg! I teltet Sulten kan du velge blant deilige retter og noe søtt til slutt, inspirert av råvarene og tradisjonene fra Fosen:
Frokost
Økologisk yoghurt med granola 65,- Gjærbakst 65,-
Skansen Vegetar
Bakpotet, ostesaus, krønsj og mikrogrønt.
195,-
Blåskjell pastrami med brød
Blåskjell i en kremet saus med pastrami/chorizo, nystekt brød.
145,-
Skogens konge
Bakpotet, elgkjøtt, rotgrønnsaker, sjysaus og mikrogrønt.
215,-
Fosenburger
Burger på svin/lam, karvslaw, krønsj, nybakte burgerbrød.
195,-
Ølbraisert Lam
Lammekjøtt kokt i øl sammen med høstens rotgrønnsaker, mikrogrønt.
195,-
Røkt Sei
Bakpotet, røkt sei i en ostesaus med purre, krønsj og mikrogrønt.
Han lagde kaker som 5 åring, men valgte elektro som alle andre, før han hoppet av til matfag. Jan-Christer Sandø gikk læra på Credo og var med på å starte Fagn. Nå har han kommet hjem til Fosen og tar over driften av restaurant Ankeret i Lysøysundet.
– Fosen er selveste diamanten i det norske matfatet. Vi har fjord, fjell og gressbeitende lykkelige dyr. Jeg måtte bli eldre før jeg skjønte det. Jeg pleier å si at jeg brukte 15 år på å finne veien hjem.
Les mer
Sandø har valgt en internasjonal del av Fosen. Mye av praten på kjøkkenet på Stokkøya strandbar går på engelsk eller spansk for dem som kan det. Stokkøya er et sted mellom verdener. Det er bygda, men likevel urbant. Det er lokalt, men også internasjonalt på samme tid. Sandømat skal levere råvarer til Strandbaren, selge egenproduserte produkter i resepsjonen og drive catering.
– Jeg har 52 kort som jeg har kastet litt opp i været. Jeg lar markedet bestemme hva jeg skal fordype meg i. Er det pølsekurs, slaktekurs, catering, eller tar noen av produktene helt av? Jeg har strengt tatt litt flere kort enn 52 og hvis jeg tenker etter.
Jan Christer har hjerte for de nordiske mattradisjonene. De tradisjonene handler om sesongene, råvarene og teknikker for å bevare dem. På Stokkøya går det mye i selvfiska fisk, gris og ku fra Harbak, og lam og sau et steinkast unna strandbaren. Noe skal tørkes, syltes, saltes – eller havne fersk på grill. Og grønnsaker fra eget gartneri selvsagt.
– Så er det alle urtene som vokser vilt. Jeg forstår ikke at den kunnskapen nesten har gått tapt. Går du tur i naturen vasser du i et velsmakende matfat som de fleste ikke vet finnes rett under beina. Sankekurs er et av de sterkeste kortene mine i kortstokken – det har jeg stor tro på.
Leverposteien til Jan Christer har alle som har overnattet på strandhotellet prøvd til frokost. Det vil si, stått opp tidlig for å være sikker på at det er rikelig med velsmakende posteien.
– Leverpostei skal selges i resepsjonen – og et annet, inntil videre hemmelig sted i Trondheim. Så er jeg nå i eksperimentfasen på en del andre produkt – har for eksempel lyst til å prøve hermetiserte blåskjell – rett og slett fordi verdens desidert beste blåskjell er fra Åfjord.
Når det gjelder catering klarer Jan Christer fra 10 til 300 personer. Han diskuterer menyer etter smak og pris, og trives ekstra godt når han tilberede upretensiøs fine dining hjemme hos folk.
– Gjerne til folk som sier at de er hobbykokker, men underselger hvor flinke de er. Da ender det som regel opp i nydelige diskusjoner om tradisjon og råvarer. Setter stor pris på det, samtidig som jeg liker å gi folk med begrenset budsjett valuta for catringsønskene. Jeg har erfaringen. Jeg vet hva som går, og hvilke snarveier som kan tas for godt resultat.
Bli med på en uforglemmelig VM-fest med 300.000 tilskuere i Granåsen, spektakulære idrettsprestasjoner og fantastiske show og seremonier i hjertet av Trondheim.
Over 100 kulturaktører fra Fosen reiser inn til Trondheim for å opptre på de ulike scenene i Granåsen og på Torvet under medaljeseremonien. Her skal ungdommer fra Fosen være medaljebærere og artistene våre skal frem føre den helt ferske nyproduserte Fosenlåta! Se detaljert program for de ulike scenene under:
Program fra Fosen på Fanzone
Dette blir en dag der du kan oppleve ekte Fosen-stemning, formidlet av lokale krefter som brenner for å dele sin historie og tradisjon. Det blir en varm og inkluderende atmosfære, hvor publikum kan bli kjent med Fosens unike bidrag til norsk kultur:
Kl. 09.00
Plastpalass
Kl. 09.15
Rissa Ungdomslag
Kl. 09.30
Ingrid Kråkvik
Kl. 09.37
Maria Ramsø
Kl. 09.45
Marija Magdalena Oreb
Kl. 09.52
Alexander Rømma Hagen
Kl. 09.59
Mette og Linnea
Kl. 10.06
Aslak Staven
Kl. 10.13
Philip Larsen-Albertsen
Kl. 10.20
Maja Mackiewicz
Kl. 10.25
Eline, Lykke og Tiril
Kl. 14.20
Lydløsst
Kl. 18.30
SOP - Sound og Percussion
Kl. 18.55
Aavery med band
Kl. 19.20
Heine og Celine
Program fra Fosen på flere scener i Granåsen
Kl. 10.30 - 11.00
Snedishow med dansegruppe fra Fosen.
Se dansere fra Fosen
Under ledelse av Trine Onsøien
Osen: Veronika Kalinichenko Åfjord: Alice Haugsnes, Maria Moen-Stjern og Hedda Mørreaunet Ørland: Passu Paas, Tiril Iren Sundet, Elle Stina Reiten Biente, Victoria Onsøien Steen, Neomi Zandany, Anton Aron Eidisson, Julia Rut Eidsdottir og Linda Johansen Indre Fosen: Andrea Aasan, Elise Stoum, Ina Mathilde og Ronja
Kl. 11.30 - 11.50
Holy Moly
Kl. 12.10
Snedidans
Kl. 14.00 - 15.00
Talgkyss
Kl. 15.00 - 15.20
Heine og Celine
Kl. 17.20
SOP - Sound og Percussion
VM i Trondheim blir en idretts- og kulturfest i 12 dager. Konkurransene i Granåsen på dagtid glir over i VM-fest på Torvet om kvelden.
Opplev vakker musikk, rørte utøvere og frysninger nedover ryggen. Bli med på en uforglemmelig feiring i Trondheim, hvor sport og kultur, lokal mat og drikke smelter sammen til en fantastisk opplevelse!
Bli med på tidenes folkefest, som fremtidige generasjoner vil snakke varmt om!
Medaljebærere fra Fosen er Nora Storvoll (Osen), Saga Gjølga (Ørland), Ane Marie Langmo (Indre Fosen) og Joakim Fagerdal Pedersen (Åfjord).
Artister fra Fosen på medaljeseremonien
I forbindelse med Ski-VM i Trondheim gir Fosningene Maren Emilie, Dag Erik og Roy Endre ut “Fosenlåta”.
Ideen ble til i forbindelse med et interkommunalt samarbeid i regi Fosenregionen for Fosen under Ski- VM. Artistene skal opptre før medaljeseremonien på Torget 6. mars. I stedet for å synge hver sin sang, har de valgt å gjøre noe sammen og lage en Fosenlåt der alle kommunene er representert. Maren fra Indre Fosen, Dag Erik fra Ørland, Roy Endre fra Osen, og selveste ordføreren i Åfjord, Erling Iversen på trekkspill.
Dette er en kjærlighetserklæring til Fosen, hvor alle som har tilknytning kan kjenne på en ekstra stolthet til den vakre halvøyen.
Den 11. februar arrangerte Fosenregionen et engasjerende kickoff for Fosen under VM i Åfjord! Arrangementet samlet både samarbeidspartnere og deltakere til en dag fylt med inspirasjon, samhold og god stemning.
Programkomiteen for kultur fra Fosen under VM hadde laget et program hvor de ulike kulturskoleelvene fikk presentere sine innslag. Alle deltakere fikk sin egen Fosenlue som vi fosninger skal bruke under VM på ski i Granåsen. Norgeskjell spanderte Blåskjellfest som kjøkkensjefen Christer Sandø serverte. Noen fikk smake blåskjell for første gang. Den helt ferske nye Fosenlåta ble presentert av låtskriver Dag Erik Oksvold og spilt for første gang!
Programkomiteen: Trine Onsøien (Ørland), Kine Kimo Larsen (Indre Fosen), Astrid Jakobsen (Osen) og Jan Ove Berdahl (Åfjord)
Velkommen til Fosen og Innherred i Matgata (Kongens gate)
Kongens gate
Under Fosen sin dag får du møte aktører som viser fram det beste fra regionen: Ankeret Mat, Fru Nelik, Harbak Gård, Stokkøy Bakeri, Nordmeland Gårdshotell,. Her kan du oppleve alt fra smakfulle retter, bakevarer og sjømat til unike gårdsopplevelser og lokal kultur.
Arrangementet er et samarbeid mellom Innherred og Fosen, som sammen løfter fram lokale produsenter og tradisjoner. Dette er en unik mulighet til å bli bedre kjent med smaker og historier som gjør regionen spesiell!
Samarbeidet er historisk inspirert fra vikingtid da Fosen og Innherred utgjorde to viktige maktsentra ved inngangen og innerste delen av Trondheimsfjorden. Nå satser vi på å bygge nye gode allianser og løfte regionene i et sterkt felleskap mot Nasjonaljubileet i 2030. Dette er en unik mulighet til å bli bedre kjent med smaker og historier som gjør regionene spesiell
Lokalmat Fosen - Foodtruck
Lokalmat Fosen SA har anskaffet en Foodtruck som du kan besøke og kjøpe mat fra i Kongens gata under hele VM. Se etter Fosenfargene.
Møt Morten og Elvar i foodtrucken i Kongens gate under VM på ski i Trondheim. Her får du kjøpt lokalmat fra Fosen: Harbak burger, PulledPork i lefse og Lammegrill!
Skihoppertalent på veien
I Fosenregionen skjer det mye spennende – både på veiene og i hoppbakkene! Nå kan du se en av våre lokale helter, skihoppertalentet Isak A. Langmo, rulle over Trondheimsfjorden.