Velkommen til publikumsteltet Sulten! Her kan du nyte ekte smaker fra Fosen mens du heier fram verdens beste skiløpere. Vi tilbyr et spennende utvalg av lokalprodusert mat og drikke fra regionen, laget med kjærlighet og de beste råvarene Fosen har å by på.
6. mars feirer vi Fosen sin dag i teltet! Kom innom og opplev en smaksreise gjennom tradisjonelle og moderne retter fra Fosen. Du kan møte produsenter, lære mer om Fosens stolte mattradisjoner og bli kjent med alt det fantastiske som kommer fra dette unike området.
Gjør Ski-VM til en smaksfest – vi sees i teltet Sulten!
La smakene fra Fosen forføre deg! I teltet Sulten kan du velge blant deilige retter og noe søtt til slutt, inspirert av råvarene og tradisjonene fra Fosen:
Bakpotet, ostesaus, krønsj og mikrogrønt.
195,-
Blåskjell i en kremet saus med pastrami/chorizo, nystekt brød.
145,-
Bakpotet, elgkjøtt, rotgrønnsaker, sjysaus og mikrogrønt.
215,-
Burger på svin/lam, karvslaw, krønsj, nybakte burgerbrød.
195,-
Lammekjøtt kokt i øl sammen med høstens rotgrønnsaker, mikrogrønt.
195,-
Bakpotet, røkt sei i en ostesaus med purre, krønsj og mikrogrønt.
195,-
Dessert, en blanding av brownies og cookies.
65,-
Alle rettene er basert på lokale råvarer gjennom LokalMat Fosen SA.
Han lagde kaker som 5 åring, men valgte elektro som alle andre, før han hoppet av til matfag. Jan-Christer Sandø gikk læra på Credo og var med på å starte Fagn. Nå er han kommet hjem til Fosen.
– Fosen er selveste diamanten i det norske matfatet. Vi har fjord, fjell og gressbeitende lykkelige dyr. Jeg måtte bli eldre før jeg skjønte det. Jeg pleier å si at jeg brukte 15 år på å finne veien hjem.
Sandø har valgt en internasjonal del av Fosen. Mye av praten på kjøkkenet på Stokkøya strandbar går på engelsk eller spansk for dem som kan det. Stokkøya er et sted mellom verdener. Det er bygda, men likevel urbant. Det er lokalt, men også internasjonalt på samme tid. Sandømat skal levere råvarer til Strandbaren, selge egenproduserte produkter i resepsjonen og drive catering.
– Jeg har 52 kort som jeg har kastet litt opp i været. Jeg lar markedet bestemme hva jeg skal fordype meg i. Er det pølsekurs, slaktekurs, catering, eller tar noen av produktene helt av? Jeg har strengt tatt litt flere kort enn 52 og hvis jeg tenker etter.
Jan Christer har hjerte for de nordiske mattradisjonene. De tradisjonene handler om sesongene, råvarene og teknikker for å bevare dem. På Stokkøya går det mye i selvfiska fisk, gris og ku fra Harbak, og lam og sau et steinkast unna strandbaren. Noe skal tørkes, syltes, saltes – eller havne fersk på grill. Og grønnsaker fra eget gartneri selvsagt.
– Så er det alle urtene som vokser vilt. Jeg forstår ikke at den kunnskapen nesten har gått tapt. Går du tur i naturen vasser du i et velsmakende matfat som de fleste ikke vet finnes rett under beina. Sankekurs er et av de sterkeste kortene mine i kortstokken – det har jeg stor tro på.
Leverposteien til Jan Christer har alle som har overnattet på strandhotellet prøvd til frokost. Det vil si, stått opp tidlig for å være sikker på at det er rikelig med velsmakende posteien.
– Leverpostei skal selges i resepsjonen – og et annet, inntil videre hemmelig sted i Trondheim. Så er jeg nå i eksperimentfasen på en del andre produkt – har for eksempel lyst til å prøve hermetiserte blåskjell – rett og slett fordi verdens desidert beste blåskjell er fra Åfjord.
Når det gjelder catering klarer Jan Christer fra 10 til 300 personer. Han diskuterer menyer etter smak og pris, og trives ekstra godt når han tilberede upretensiøs fine dining hjemme hos folk.
– Gjerne til folk som sier at de er hobbykokker, men underselger hvor flinke de er. Da ender det som regel opp i nydelige diskusjoner om tradisjon og råvarer. Setter stor pris på det, samtidig som jeg liker å gi folk med begrenset budsjett valuta for catringsønskene. Jeg har erfaringen. Jeg vet hva som går, og hvilke snarveier som kan tas for godt resultat.
Velkommen til publikumsteltet Sulten i gult område:
Bli med på en uforglemmelig VM-fest med 300.000 tilskuere i Granåsen, spektakulære idrettsprestasjoner og fantastiske show og seremonier i hjertet av Trondheim.
Billettene til tiårets største folkefest i Norge slippes mandag 2. september. Sørg for å være klar for å sikre deg de beste billettene til dine favorittøvelser.
Dette blir en dag der du kan oppleve ekte Fosen-stemning, formidlet av lokale krefter som brenner for å dele sin historie og tradisjon. Det blir en varm og inkluderende atmosfære, hvor publikum kan bli kjent med Fosens unike bidrag til norsk kultur:
Under ledelse av Trine Onsøien
Osen: Veronika Kalinichenko
Åfjord: Alice Haugsnes, Maria Moen-Stjern og Hedda
Mørreaunet
Ørland: Passu Paas, Tiril Iren Sundet, Elle Stina Reiten Biente,
Victoria Onsøien Steen, Neomi Zandany, Anton Aron Eidisson,
Julia Rut Eidsdottir og Linda Johansen
Indre Fosen: Andrea Aasan, Elise Stoum, Ina Mathilde og
Ronja
VM i Trondheim blir en idretts- og kulturfest i 12 dager. Konkurransene i Granåsen på dagtid glir over i VM-fest på Torvet om kvelden.
Opplev vakker musikk, rørte utøvere og frysninger nedover ryggen. Bli med på en uforglemmelig feiring i Trondheim, hvor sport og kultur, lokal mat og drikke smelter sammen til en fantastisk opplevelse!
Bli med på tidenes folkefest, som fremtidige generasjoner vil snakke varmt om!
PS! Har du lyst til å oppleve VM fra innsiden? Meld deg som frivillig her: Frivillig – Ski-VM Trondheim 2025
Program for medaljeseremonien fra Trondheim Torg:
18.30 – Medaljekonsert – regional artist
19.00 – Medaljekonsert hovedartist
20.00 – Medaljeseremoni
Medaljebærere fra Fosen er Nora Storvoll (Osen), Saga Gjølga (Ørland), Ane Marie Langmo (Indre Fosen) og Joakim Fagerdal Pedersen (Åfjord).
Den 11. februar arrangerte vi et engasjerende kickoff for Fosen under VM i Åfjord! Arrangementet samlet både samarbeidspartnere og deltakere til en dag fylt med inspirasjon, samhold og god stemning.
Under hele ski-VM står region Fosen og Innherred sammen med fokus på godt vertskap, historiefortelling og salg av lokalmat og drikke i samarbeid med aktørene.
Fra Fosen møter du aktører som viser fram det beste fra Fosen: Ankeret Mat, Fru Nelik, Harbak Gård, Stokkøy Bakeri, Nordmeland Gårdshotell. Her kan du oppleve alt fra smakfulle retter, bakevarer og sjømat til unike gårdsopplevelser og lokal kultur.
Fra Innherred møter du Gullimunn, Havfruene, Marens Bakeri, Tverås Gårdsmat, Heimlaga med varm toddy, og Selsethloftet med smaker fra Framverran.
Samarbeidet er historisk inspirert fra vikingtid da Fosen og Innherred utgjorde to viktige maktsentra ved inngangen og innerste delen av Trondheimsfjorden. Nå satser vi på å bygge nye gode allianser og løfte regionene i et sterkt felleskap mot Nasjonaljubileet i 2030. Dette er en unik mulighet til å bli bedre kjent med smaker og historier som gjør regionene spesiell!
Under Fosen sin dag får du møte aktører som viser fram det beste fra regionen: Ankeret Mat, Fru Nelik, Harbak Gård, Stokkøy Bakeri, Nordmeland Gårdshotell,. Her kan du oppleve alt fra smakfulle retter, bakevarer og sjømat til unike gårdsopplevelser og lokal kultur.
Arrangementet er et samarbeid mellom Innherred og Fosen, som sammen løfter fram lokale produsenter og tradisjoner. Dette er en unik mulighet til å bli bedre kjent med smaker og historier som gjør regionen spesiell!