Trøndersk Matfestival 2020

I helga 30. juli til 1. august gikk flere mindre arrangementer av stabelen rundt om i Fosenregionen, i forbindelse med årets Trøndersk Matfestival.
Da Trøndersk Matfestival ikke kunne invitere til stor matfest i Trondheim, tok lokale produsenter tak for å bringe festivalen til deg! 

Ulike arrangementer besto av å dra på en rundtur på gårdsbesøk, bryggeribesøk, hilse på dyr eller besøke et utsalg med lokalmat. Det ble arrangert mange aktiviteter som passet alle generasjoner.

Reins kloster inviterte til Fosens utgave av årets Bryggerifestivalen. Dette resulterte i en helkveld på Reins kloster, med ølsmaking og servering av lokalprodusert spekemat. Arrangementet foregikk i idylliske omgivelser rundt Reins kloster og gjestene fikk et innblikk i den herskapelige hovedbygningen.
Normeland gårdsmat arrangerte popup-restaurant i samarbeid med Osen Fjordcamping, hvor man kunne nyte herlige måltid av lokale råvarer.
Humstad Gård arrangerte pizzakurs for ungdom og voksne. Her var det også mulighet for å hilse på dyra rundt om på gården.
Mange gårder rundt om i regionen hadde åpent gårdsutsalg hele helgen hvor man kunne kjøpe ferske, lokalproduserte råvarer og hilse på noen av dyrene. Roret Ørland Kulturforetak samlet flere lokale aktører for matmarked i Ørland Kultursenter, og Breivika Hjortefarm inviterte til mating av hjort og gårdsutsalg.

Under årets Trøndersk Matfestival har alle 8 institusjonene på Fosen lokal mat på menyen 30.juli – 1.aug. Med matgledekorspset i spissen skapes måltidsglede, og måltidet går fra å være et holdepunkt til et høydepunkt. Institusjonene er testarena for nyutviklede kjøttprodukter som er blitt utviklet av 4 foredlingsbedrifter, og fredag 31. juli fikk et fåtall smake på noen av rettene som ble resultat ved Leksvik Helsetun.

Trøndersk Matfestival ble arrangert første gang for 15 år siden, og har siden da vokst til en festival i europeisk format. I den tradisjonelle formen er festivalen landets beste salgsarena for lokalmatprodusenter, og i år ble Trøndersk Matfestival en stor regional dugnad for lokal mat og drikke.

Fosenregionen gratulerer til Stokkøy bakeri vant pris for årets bakst og kornprodukt!

Stokkøy Bakeri, med Ingrid Langklopp i spissen, mottok diplom for årets bakst og kornprodukt.
Fra venstre: Ordfører Tom Myrvold, Ingrid Langklopp, ordfører Vibeke Stjern og ordfører John Einar Høvik.
Åfjordspizzeria på Humstad Gård under årets Trøndersk Matfestival.
Foto: Anne-Lise Haugdahl Humstad

Fra venstre: Jørn Nordmeland og Signe Lillian Fagerdal Nordmeland fra Nordmeland gårdsmat.
Foto: Trøndelag Bondelag
Fosens utgave av årets Bryggerifestival ble avholdt på Reins Kloster.
Blåskjell er en av mange flotte, lokale råvarer som man finner på Fosen.
Ordfører i Indre Fosen kommune Bjørnar Buhaug, inspiserte resultatet av kokkeleringen ved Leksvik Helsetun.
Ost fra Hindrem Gårdsysteri

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email