"Måltid mer enn mat"
Bakgrunn
Fosenregionen har en rik matkultur, med mange lokale produsenter og unike matopplevelser. For å styrke regionens profil og bærekraftig utvikling er det viktig å utvikle en måltidsstrategi som ikke bare fokuserer på maten, men også på kulturen, historien og opplevelsene knyttet til måltidet.
Prosjektet Måltidsstrategi Fosen «Måltid mer enn mat» tar sikte på å fremme måltidet som en helhetlig opplevelse, som kombinerer lokal mat, historie, kultur og miljø.
Måltidsstrategien tar utgangspunkt i Trøndersk Matmanifest og det arbeidet som er gjort i Trøndelag og Fosenregionen gjennom prosjektet Matregion Fosen og Matregion Fosen 2.0
Resultatmål
- Felles måltidsstrategi for Fosen, inkludert matopplevelser i reiseliv, lokalmat i det offentlige, og økt lokal matproduksjon
- Helhetlig matsystem som dyrker mangfold og matidentitet, og skaper måltidsglede gjennom hele livet, samtidig som det brukes som attraksjon.
- Politiske strukturer, bindende innkjøpsavtaler, og etablere lokal infrastruktur gjennom et bærekraftig matsystem (MatHub).
Målsetting
Hovedmål: Utvikle Fosenregionens identitet som en måltidsregion gjennom en
bærekraftig, kulturell og opplevelsesbasert måltidsstrategi.
Delmål:
- Øke bruken av lokal mat i restauranter, kantiner og offentlige institusjoner.
- Skape måltidsopplevelser som integrerer mat, historie, og lokal kultur.
- Bidra til verdiskaping for lokale matprodusenter og reiselivsaktører.
- Fremme bærekraftige matvaner og redusere matsvinn.
Målgruppe
- Offentlige institusjoner og kantiner.
- Forsvaret
- Lokalbefolkningen i Fosenregionen.
- Turister og besøkende til regionen.
- Lokale produsenter, restauranter og aktører i mat- og
reiselivsindustrien.
Visjon
- Mangfold
- Entusiasme
- Samfunnsansvar
- Måltid som kulturbærer
Resultatmål
- Felles måltidsstrategi for Fosen, inkludert matopplevelser i reiseliv, lokalmat i det offentlige, og økt lokal matproduksjon
- Helhetlig matsystem som dyrker mangfold og matidentitet, og skaper måltidsglede gjennom hele livet, samtidig som det brukes som attraksjon.
- Politiske strukturer, bindende innkjøpsavtaler, og etablere lokal infrastruktur gjennom et bærekraftig matsystem (MatHub).
Fosenregionen
Kontakt oss
Bjørn Erik Vangen er prosjektleder for Matregion Fosen.