Måltidsstrategi Fosen

"Måltid mer enn mat"

Bakgrunn

Fosenregionen har en rik matkultur, med mange lokale produsenter og unike matopplevelser. For å styrke regionens profil og bærekraftig utvikling er det viktig å utvikle en måltidsstrategi som ikke bare fokuserer på maten, men også på kulturen, historien og opplevelsene knyttet til måltidet.

Prosjektet Måltidsstrategi Fosen «Måltid mer enn mat» tar sikte på å fremme måltidet som en helhetlig opplevelse, som kombinerer lokal mat, historie, kultur og miljø.

Måltidsstrategien tar utgangspunkt i Trøndersk Matmanifest og det arbeidet som er gjort i Trøndelag og Fosenregionen gjennom prosjektet Matregion Fosen og Matregion Fosen 2.0

Les mer her.

Resultatmål

  • Felles måltidsstrategi for Fosen, inkludert matopplevelser i reiseliv, lokalmat i det offentlige, og økt lokal matproduksjon
  • Helhetlig matsystem som dyrker mangfold og matidentitet, og skaper måltidsglede gjennom hele livet, samtidig som det brukes som attraksjon.
  • Politiske strukturer, bindende innkjøpsavtaler, og etablere lokal infrastruktur gjennom et bærekraftig matsystem (MatHub).

Målsetting

Hovedmål: Utvikle Fosenregionens identitet som en måltidsregion gjennom en
bærekraftig, kulturell og opplevelsesbasert måltidsstrategi.

Delmål:

  1. Øke bruken av lokal mat i restauranter, kantiner og offentlige institusjoner.
  2. Skape måltidsopplevelser som integrerer mat, historie, og lokal kultur.
  3. Bidra til verdiskaping for lokale matprodusenter og reiselivsaktører.
  4. Fremme bærekraftige matvaner og redusere matsvinn.

Målgruppe

  • Offentlige institusjoner og kantiner.
  • Forsvaret
  • Lokalbefolkningen i Fosenregionen.
  • Turister og besøkende til regionen.
  • Lokale produsenter, restauranter og aktører i mat- og

reiselivsindustrien.

Visjon

  • Mangfold
  • Entusiasme 
  • Samfunnsansvar
  • Måltid som kulturbærer

Resultatmål

  • Felles måltidsstrategi for Fosen, inkludert matopplevelser i reiseliv, lokalmat i det offentlige, og økt lokal matproduksjon
  • Helhetlig matsystem som dyrker mangfold og matidentitet, og skaper måltidsglede gjennom hele livet, samtidig som det brukes som attraksjon.
  • Politiske strukturer, bindende innkjøpsavtaler, og etablere lokal infrastruktur gjennom et bærekraftig matsystem (MatHub).

Fosenregionen

Kontakt oss

Bjørn Erik Vangen er prosjektleder for Matregion Fosen.

Del: